amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
A propos bistro - Reynaud

A propos bistro

de traditionele Franse keuken thuis

De auteur was de afgelopen jaren weinig in beeld maar voor liefhebbers van de Franse keuken is ze met dit boek weer helemaal terug ! Ze schreef een heerlijk kookboek met recepten voor charcuterie, ingewanden, eieren, groenten, varkens-, rund- en lamsvlees, gevogelte, wild, vis, kaas en zoete gerechten.

Elk hoofdstuk wordt ingeleid met een portret van kleine ambachtslieden: worstenmaakster, eendenfokkers, garnalenvissers en vele anderen. Daarna komen getekende handleidingen voor het maken van conserven, kaas of wijn, portretten van verschillende runder-, varkentjes- en lammetjessoorten, informatie over diverse ingredienten en goede recepten.

Ook de Franse wijnen komen aan bod. Zo nu en dan wordt een hoofdstuk afgesloten met een lied [tekst en muziek]. Dit kookboek is met heel veel plezier samengesteld en ook de hoeveelheden zijn vaak royaal : samen eten = samen delen en genieten. Mooie foto's zowel in kleur als in zwart-wit. De tekeningen zijn erg geestig. Met recepten in een soortregister en een register per ingredient. Op de binnenzijde van de voor- en achterkaft de inhoudsopgave. Met rood-wit geruit leeslint.

NBD|Biblion recensie - Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Stéphane Reynaud
hardcover
480 blz
9072975030
9789072975034
prijsindicatie € 34,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018