amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Champagne compleet

Champagne compleet

de wijn, de streek

Hoewel er mousserende wijnen worden geproduceerd in waarschijnlijk alle wijnproducerende landen van de wereld is er één die er qua imago én kwaliteit met kop en schouders boven uitsteekt : champagne !

Er zijn twee typen champagne : de frivole wijn die bubbels heeft en er is de mousserende wijn van Champagne. De klassieke wijn met een subtiel en verfijnd aroma en met een vaak superieure complexiteit.

Het boek »Champagne compleet« van wijnschrijver Gert Crum gaat voornamelijk over het laatstgenoemde type.

Champagne is een wijn die het leven aangenamer en relaxter kan maken, die een mijlpaal groter doet zijn, een dag zonniger en een speciaal moment feestelijker. Er is dus altijd een argument voor champagne. Het hele jaar door. Dat ontdekt gelukkig een groeiende groep Nederlanders, zo blijkt.

Voor deze groep liefhebbers is het boek »Champagne compleet« een must-have. Het is het meest volledige boek over deze heerlijke godendrank.

Lees en ontdek alles over
- het proces en de producenten
- de verschillen in smaak
- kiezen en kopen
- de beste champagnejaren
- de streek en zijn beste restaurants en hotels
- de mooiste gerechten bij champagne
- toeristische routes door de Champagne


Gert Crum publiceert over wijn in tal van bladen, onder andere in »Proefschrift« en »De Proefkrant«. Hij geeft lessen, doet workshops en verzorgt presentaties. Hij heeft reeds meer dan een tiental boeken op zijn naam staan.
Gert Crum
culinair
hardcover
272 blz
isbn 9066117168
9789066117167
prijsindicatie € 39,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018