amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
De kunst van het koken
technieken en bereidingswijzen Franse keuken
Julia Child
hardcover
960 blz
isbn 9021541580
9789021541587
prijsindicatie € 45,00

bestel boek De kunst van het koken Oorspronkelijk Amerikaans kookboek waarvan deel 1 in 1961 en deel 2 in 1970 verscheen en dat zich richt op een publiek dat Frans wil leren koken. Voor de vertaling van dit intussen klassieke standaardwerk werd gebruik gemaakt van de in 1983 gemoderniseerde, herziene uitgave. De nadruk ligt op het feit dat goed koken tijd, zorgvuldigheid en plezier vraagt.

Daarom naast de zeer gedetailleerde receptuur, uitstekende productinformatie en koopadviezen. Steeds wordt het hoe en waarom van de ingredientenverhoudingen, werkvolgorde, temperatuur enz. uitgelegd. De gebruiker moet zo vertrouwd worden met de basistechnieken dat zelf varieren mogelijk wordt.

De Nederlandse vertaling en bewerking zijn zeer zorgvuldig en zoveel mogelijk aangepast aan onze situatie. Geillustreerd met pentekeningen die de diverse handelingen verduidelijken en enkele kleurenfoto's. Een in zijn soort tamelijk uniek kookboek door de nadruk op de technieken. Voor beginners en gevorderden een naslagwerk.

NBD|Biblion recensie - redactie   -   boeken over de Franse keuken
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017