amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Kinderen van de graal - Peter Berling

De kinderen van de graal

Het is het jaar des Heren 1244. Vanuit het verre Sicilië heerst Frederik II van Hohenstaufen over het Heilige Roomse Rijk. In het eeuwige Rome regeert Innocentius IV over een kerk die steeds meer bij de wereldlijke politiek betrokken raakt.

In deze situatie gehoorzaamt de Franse koning Lodewijk de Heilige aan de oproep van de paus: hij stuurt een leger naar Montségur, de onneembare ketterburcht in de weerbarstige Languedoc.

In een donkere en stormachtige nacht worden twee kinderen aan touwen van de muurkap naar beneden gelaten. Zij zijn de nakomelingen van de graal. Hun koningschap zou de wereldreligies kunnen verenigen - maar kunnen twee kinderen zo’n kroon dragen zonder daardoor te worden doodgedrukt?

De kinderen hebben evenwel een beschermengel: William van Roebroeck, een stevige, uitgekookte boerenzoon uit Vlaanderen. Als held tegen wil en dank belandt deze kleine franciscaan in een dodelijke twist tussen keizer en curie, tussen christelijke ridders en islamitische Assassijnen waarbij het gaat om imperiale machtsbelangen en om een Groot Plan, dat zowel een spiritueel geheim als een wereldlijke samenzwering vormt.
Peter Berling
historische roman
gebonden
796 blz
isbn 9075372019
9789075372014
NAS Uitgeverij
prijsindicatie € 19,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018