amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Geheime boodschappen van Rennes-le-Chateau

De geheime boodschappen van Rennes-le-Chateau

Het land van Maria Magdalena, katharen en tempeliers

Rennes-le-Chateau is een magisch plaatsje in het zuiden van Frankrijk, gelegen aan de voet van de Pyreneen, 50 km ten zuiden van Carcassonne. In 2005 kwamen er maar liefst 120.000 bezoekers naar dit kleine bergdorpje, uit de hele wereld. Het is bijna een nieuw pelgrimsoord geworden. Wat is er toch zo bijzonder aan Rennes-leChateau? Heel wat.

Oude mythen en sagen over vestigingen van Lemuria en Atlantis. Heilige geometrie met cirkels, pentagrammen en virtuele tempels, gebouwd volgens de gulden snede. De vetellingen over schatten van Romeinen, Visigoten, Merovingen, Tempeliers en Katharen. Ondergrondse beschavingen en UFO bases. Heilige bergen als de Pech Cardou en de Pech Bugarach.

Maar vooral het bijzondere, religieuze karakter van dit gebied, waar Maria Magdalena door de eeuwen heen in ere werd gehouden en nu nog voelbaar is. Met verhalen over de Graal en de Ark van het Verbond, een ondergrondse tempel van Salomo, het graf van Jezus en Maria Magdalena en de bloedlijn van hun dynastie.

Rennes-leChateau werd het meest bekend door Berenger Sauniere, priester van 1885 tot 1917. De man werd puissant rijk, bracht vreemde ornamenten aan in zijn kerk en bouwde de Tour Magdala en de Villa Bethania. Waar zijn geld vandaan kwam is nog steeds een raadsel.


deel 2
Jaap Rameijer
mysteries
paperback
220 blz
9789059112056
Aspekt
prijsindicatie € 19,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018