amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
De geheime boodschappen van Rennes-le-Chateau

De geheime boodschappen van Rennes-le-Chateau, deel 2

Het land van Maria Magdalena, katharen en tempeliers. Een tocht door het pelgimsoord van een nieuwe wereld.

Dit boek is het vervolg op het eerste deel, waarin de geheimen, schatten en mysteries van Rennes-le-Chateau in grote lijnen beschreven zijn. Deze komen ook hier weer uitgebreid aan bod. Maar in dit boek gaan we dieper in op andere belangrijke onderwerpen als de katharen. Waar kwamen zij vandaan, wat is hun leer, hoe leefden zij en hoe leeft hun nagedachtenis nu nog voort in het 'land der katharen' ?

De tempeliers, wie waren zij, waarom gingen zij naar Palestina, welke geheimen kenden zij en aan wie zijn die doorgegeven ? De Priorij van Sion, heeft die echt bestaan, wat was haar functie en doel ? Maria Magdalena, wie was deze bijzondere vrouw, wat was haar rol naast Jezus, wat was de essentie van haar geloof, waar heeft zij haar sporen nagelaten in Frankrijk, wat is haar boodschap en waarom worden de mensen nu zo geraakt door haar liefde en wijsheid en de door haar zo gewenste harmonie tussen man en vrouw ?

De heilige Graal, wat is de Graal, welke verhalen doen er over de ronde en waar 'vindt' men de Graal in dit heilige gebied ? De Ark van het Verbond, wat is ermee gebeurd na de tijd van koning Salomo, waar bevindt de Ark zich nu en wat zijn haar bijzondere krachten?

En tot slot de heilige geometrie in de regio, waar bestaat die uit, wat is de Gulden snede, waat 'staan' al die cirkels en pentagrammen in het landschap, wat betekenen ze en wat betekent het adagium 'as above, so below', waar bevindt zich de heilige tempel en welke boodschappen heeft men er voor ons nagelaten ? Een boek voor de liefhebbers.
deel 1Jaap Rameijer
paperback
220 blz
isbn
9789059112155
Aspekt
prijsindicatie € 19,95
Languedoc
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018