amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
De Grote Larousse Gastronomique

De Grote Larousse Gastronomique

receptenboek
JoŽl Robuchon
hardcover
944 blz
isbn 9021530368
9789021530369
prijsindicatie € 109,00

bestel boek

Nieuwe, flink herziene druk op een groter formaat [30,4 x 23,2 was 26,5 x 19,5] van de Franse gastronomische encyclopedie waarin naast algemene culinaire begrippen en gerechten, de Franse regio's en de Franse wijnen behandeld worden maar ook veel landenkeukens.

Nu met 40 biografieen van grote chef-koks, nieuwe technieken waaronder moleculaire, oude ingredienten, meer kleurenfoto's van ingredienten - de gerechtfoto's vervielen. Met blauw afgedrukte dubbele fotopagina's waarop begrippen als : aansnijden, dessert, glas, sommelier, zalm enz. visueel worden verduidelijkt, al zijn de foto's van een aantal handelingen meer een impressie dan een instructie.

Bij ieder lemma staat ook de Franse naam : handig voor culinaire opleidingen. De receptennamen in beige. Onderaan de recepten verwijzingen naar andere recepten. Achterin een aanhangsel met praktische zaken, overzicht van grote Franse wijnen enz. een bibliografie, een register enz. Papieren foto-omslag. De recepten zijn nog eens afgedrukt in een paperback op hetzelfde formaat, op gerechtsoort met een register. Beide boeken komen in een kartonnen foudraal.

NBD|Biblion recensie - Toos Verhoeven-van Raamsdonk

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017