amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Corrida op de Champs-Elysées - Leo Malet

Corrida op de Champs-Elysées

Het verhaal van privé detective Nestor Burma speelt deze keer in het 8e arrondissement van Parijs. Hij heeft een job als lijfwacht van een Amerikaanse filmdiva.

Zijn betrekking weet hem echter niet al te veel te boeien. Maar schijn bedriegt. Zijn beschermelinge Lucie Ponceau is een actrice op leeftijd, die al jaren niet op het filmdoek is verschenen, maar nu door een jonge regisseur de kans krijgt opnieuw te schitteren.

Zij gelooft echter niet in haar comeback en pleegt zelfmoord, juist op het moment dat de film, die een enorm succes zal blijken te zijn, in een groot theater in Parijs in premiere gaat. Als uiteindelijk ook nog blijkt dat er elkaar bestrijdende criminele bendes bij de zaak betrokken zijn, is het wel duidelijk dat Nestor Burma aan deze opzienbare zaak de handen vol heeft.

Malet's cyclus »Les nouveaux Mysteres de Paris« rond de detective Nestor Burma - met de ingenieuze vondst ieder deel in een ander arrondissement van de Franse hoofdstad te situeren - werd als snel legendarisch.
Léo Malet
misdaad
paperback, 205 blz
isbn 9056720155
9789056720155
prijsindicatie € 19,55
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018