amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Parijse dagen - Curiol

Parijse dagen

Een krachtig portret van een vrouw die verscheurd wordt door een onmogelijke liefde.

Een jonge, alleenstaande Parisienne probeert haar weg te vinden in de grote, niet altijd even prettige stad. Ze is omroepster van aankomende en vertrekkende treinen op Gare du Nord, een beroep dat haar huidige toestand symboliseert: ze spreekt, maar krijgt geen antwoord: ze kondigt verre bestemmingen aan, maar zit gevangen in een stad waarmee het maar niet wil klikken.

Om haar leven spanning te geven gaat ze eropuit, overdag, 's nachts, naar feestjes, naar clubs... Voor de kick gaat ze met foute mensen mee, wat gevaarlijke, maar ook tragikomische situaties oplevert.

Echte liefde voelt ze maar voor een man, maar hij is getrouwd met Ange (nomen est omen), die alles heeft wat zij mist: een interessante baan, een geregeld leven, een mooie echtgenoot. Ze gaan elkaar heimelijk zien, het contact wordt intenser en ten slotte bereiden ze een gezamenlijke trip naar Londen voor.

Parijse dagen is een prachtig portret van een jonge, eenzame vrouw in Parijs, op zoek naar contact, naar liefde - maar uiteindelijk nog het meest naar zichzelf.
Celine Curiol
roman
gebonden, 222 blz
isbn 9085490332
9789085490333
prijsindicatie € 19,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018