amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Rachel's kleine Franse keuken

Rachel's kleine Franse keuken

boek
Parijs culinair
9789021551371
Een charmante Britse, in een klein keukentje in Parijs : Rachel Khoo. Haar recepten zijn onmiskenbaar Frans, maar niet moeilijk, elke kok thuis kan ze maken.

De laatste twintig jaar leek de klassieke Franse keuken bijna dood en begraven: alleen Italiaans eten had het patent op puur, authentiek en lekker. De Britse Rachel Khoo trok naar Parijs, dompelde zich onder in La Vie Parisienne en merkte dat Frans koken helemaal niet moeilijk is en erg lekker ! In haar piepkleine keukentje testte ze voor haar kookboek recepten uit de Franse burgerkeuken en bewees daarmee dat zo koken voor iedereen mogelijk is.

De recepten zijn ingedeeld naar eetmoment : dagelijkse kost, snacks, picknicks, aperitief en diners, gevolgd door zoetigheden.

Uit de inleiding bij elk hoofdstuk blijkt haar liefde voor het leven en eten in Parijs. De recepten zijn goed uitvoerbaar met opgave van voorbereidings- en bereidingstijden en handige tips. Receptteksten staan soms op twee pagina's. Met uitstekende gerechtfoto's en mooie sfeerfoto's [veel van de fotogenieke Rachel] in kleur en zwart-wit van een beroemde fotograaf en grappige tekeningen van de auteur zelf.

Afgesloten wordt met een aantal basisrecepten voor o.a. bouillons en sauzen. Met een adressenlijst en een alfabetich receptenregister. Kleine, dunne schreefloze letter. - Toos Verhoeven-van Raamsdonk

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018