amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Truffelminnaar - Sobin
Gustaf Sobin
roman
paperback, 157 blz
isbn 904140502X
9789041405029
prijsindicatie € 14,95

De truffelminnaar

Gedurende de winter van dat eerste jaar van zijn weduwnaarschap had Cabassac nog geen verband gelegd tussen truffels en dromen: tussen het eten van die mysterieuze knollen en de daaropvolgende revelaties.

Misschien viel er tijdens dat woelige eerste jaar ook geen verband te leggen. Hij ging gewoon truffels zoeken zoals hij van kindsbeen af had gedaan. Hij deed het meer uit gewoonte, bij wijze van tijdverdrijf in het weekend, dan dat hij er een bepaald doel mee wilde verwezenlijken.

Lusteloos kamde hij de uiterste rand van die verlaten amandelboomgaarden uit, tikte onder het lopen ongeïnteresseerd en werktuiglijk op de grassprieten. Niets deed ertoe dat eerste jaar. Niets wist hem te ontroeren op die korte, elektriserende momenten na, waarin zijn vrouw - zijn Julietta - bij stukjes en beetjes in talrijke droomgestalten aan hem verscheen. Hij leefde voor die momenten.

Iedere dag, de hele dag, wachtte hij zijn tijd af, wachtte op de nacht waarin hij - snel, glinsterend, vanzelf weer dovend als de baan van een vallende ster - een paar glimpen opving van dat geliefde wezen.

boeken over de Provence
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018