amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Rendez-vous - Esther Verhoef

Rendez-vous

Wie heeft niet de droom te emigreren naar het zuiden van Frankrijk waar het klimaat beter, de mensen minder gehaast, de omgeving weidser, de natuur meer aanwezig, en de algehele stemming vrolijker is ?

Ontmoet Simone, een 34-jarige vrouw die de stap waagt om in het zuiden van Frankrijk een nieuw leven te beginnen. Samen met haar man en twee kinderen koopt ze een bouwvallig landhuis om op te knappen, erin te wonen en een deel ervan te verhuren als chambres d'hôtes.

De werkelijkheid haalt de droom in. Waar haal je goede werklui vandaan in een vreemd dorp waar je nog niet eens de bakker weet te vinden ? Hoe stel je je kinderen gerust die de taal nog niet machtig zijn en al hun vriendjes hebben moeten achterlaten ? Hoe houd je je relatie opwindend terwijl de stress van de verbouwing steeds zwaarder op je schouders drukt ?

Terwijl de hectiek in en om het huis steeds groter wordt vlucht Simone - die er genoeg van heeft haar leven continu aan dat van haar man aan te passen - in een hartstochtelijke affaire met de aantrekkelijke twintigjarige Michel. Ze raakt daarbij echter langzaam maar zeker de controle over haar eens zo georganiseerde leven kwijt.

Esther Verhoef [1968] werd vooral bekend door haar actiethrillers »Onrust« en »Onder druk«.
Esther Verhoef
roman
paperback
334 blz
isbn 9041410252
9789041410252
Anthos
prijsindicatie € 12,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018