amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Gek van de Cote d'Azur

Gek van de Côte d'Azur

De relatie tussen de Nederlanders en de Fransen is al eeuwenlang onderwerp van gesprek. »Het is een mooi land maar er moesten geen Fransen wonen,« is een bekende uitdrukking. Niettemin is het elk jaar weer vakantieland nummer 1 en dromen veel Nederlanders ervan om zich voorgoed onder de warme zon van de Franse Rivièra te nestelen.

Voormalig dansleraar en hotelier Arnold Verhoeven uit het Brabantse Uden zette vier jaar geleden die stap. Samen met zijn vrouw Debby namen hij een hotel over bij Cannes in Zuid- Frankrijk. Dit ging niet zonder slag of stoot en een selectie van hun grappige maar soms ook bizarre ervaringen tekende hij op.

In »Gek van de Côte d'Azur« geeft Arnold Verhoeven een beeld van de problemen welke het pad van een ondernemer in Zuid-Frankrijk kunnen kruisen : afpersing, bedreiging en zelfs corruptie. De Telegraaf besteedde 20 oktober jl. een hele pagina aan deze opzienbarende feiten maar ging voorbij aan de vele andere, meestal leukere verhalen.

Het boek beschrijft ook hoe emotionele momenten in den vreemde worden ervaren, zoals de geboorte van zijn dochterje, het overlijden van zijn goede vriend en medewerker Guy, grappige en bizarre belevenissen met diverse gasten in het hotel, de glamour van het beroemde Filmfestival en de beruchte zuinigheid van de Nederlandse vakantiegangers.

52 Vlot lezende, korte verhalen.
Arnold Verhoeven
korte verhalen
paperback, 162 blz
isbn 9080659215
9789080659216
de Haan
prijsindicatie € 11,95
Cote d'Azur
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018