amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Cote d'Azur

departement 06

Provence - Alpes-Maritimes

Frankrijk kaart
Cote d'Azur - Franse Rivièra - Azurenkust - Côte d'Azur - Zuid-Frankrijk
Côte d'Azur - Franse Rivièra

van West naar Oost - Marseille - Cassis - La Ciotat - Bandol - Sanary sur Mer - La Seyne - Toulon - Carqueiranne - Hyères - Le Lavandou - Pramousquier - Cavalaire-sur-Mer - St. Tropez - Ste. Maxime - La Nartelle - Les Issambres - St. Aygulf - Fréjus - St. Raphaël - Agay - Miramar - Théoule-sur-Mer - La Napoule - Cannes - Juan-les-Pins - Antibes - Cros-de-Cagnes - Nice - St.-Jean-Cap-Ferrat - Villefranche-sur-Mer - Beaulieu - Monaco - Monte-Carlo - Cap-Martin - Menton eilanden voor de kust

Iles d'Hyères
Ile de Poquerolles
Ile de Port-Cros
Ile du Levant

Iles de Lérins
Ile St. Honorat
Ile Ste. Margueritte

Côte d'Azur

De Azurenkust, wat een verscheidenheid ! De kreekjes, het beboste massief en de rotshelling van de Maures, de steile rode berg van de Esterel, met de voeten in het water, de rotshellingen van de Franse Rivièra.

De Côte d'Azur is het mediterrane verlengstuk van de Alpen, van Nice tot Menton storten de bergen zich als het ware in zee. De hoge reliëfs van de noord-zuidgerichte Vooralpen van Nice worden als gevolg van de aanwezigheid van de zee doorkruist door zeer diepe valleien. Deze hele streek heeft zijn bevolking eeuwen lang zien vluchten naar hoger gelegen en versterkte dorpen, bijna arendsnesten zoals Peille, Èze, Gourdon, Saorge en St-Paul.

Meer naar het westen toe onderscheiden zich het massief van de Esterel, in purpersteen en met als top de 618 meter hoge Mont Vinaigre, het schistmassief van de Maures en de korte bergketens van de Provence met de Mont Faron die uitsteken boven Toulon en van oorsprong Pyrenees zijn.

bron : De grote Michelingids Frankrijk, Lannoo, 2006, isbn 9018024074, blz 45

Frankrijk Provence Alpes-Maritimes departement 06 Côte d'Azur vakantiehuis
Cote d'Azur
Alpes-Maritimes
Bouches-du-Rhône
Languedoc-Roussillon
MiddellandseZeekust - Méditerranée
Provence-Alpes-Cote d'Azur
Var
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018