amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Frankrijk roman

Franse literatuur

Frankrijk roman

Broers, vijanden

Sabri Louatah
politieke roman
9789024574292
9789024574308
paperback
Marga Blankestijn, vertaling
De zoel is een metafysische roman. Jezus leest Spinoza en is natuurmysticus. Met zijn kernachtig geformuleerde levenswijsheden staat dit verhaal over goed en kwaad, haat en verzoening, schuld en onschuld, lijden en medelijden in een grote literaire traditie.

De zoel

De zoel Chocolat
"We kwamen op de carnavalswind, voor februari een warme wind. Hij bracht veel geuren met zich mee: de warme, vettige geur van crpe en worstjes en met poedersuiker bestoven wafels die ter plaatse langs de weg op een bakplaat gebakken werden."

Chocolat

Een gepensioneerd leraar vestigt zich in een droomhuis op het platteland. Hij hoopt er samen met zijn vrouw Juliette te genieten van een welverdiende rust. Dat is echter buiten de bizarre buurman gerekend, die het echtpaar teistert met zijn bezoekjes.

Filippica's

Filippica's Tuinen van de herinnering
Een tienjarig jongetje probeert te doorgronden waarom zijn vader, die toch gewoon leraar is, zich graag verkleedt als clown. Michel schaamt zich dood voor de optredens van zijn vader. Tot hij het verhaal hoort van zijn oom, die hem in vertrouwen neemt als ze gezamenlijk op zondagochtend naar een film gaan.

Tuinen van de herinnering

Als hij ontwaakt is hij alleen. Hij beseft dat hij moet terugkeren naar Frankrijk. Daar vindt hij het goud van zijn leven in zijn bestaan als bijenhouder met het dorpsmeisje Pauline.

Honing

Honing Een modelpaar
'Het lezen van 'Een modelpaar' is een moment van genade, een ode aan de vreugde, een les in geluk. En een klap voor wie liever over zijn leven droomt dan het te leven.' -Elle

Een modelpaar

Als 'Eden, Eden, Eden' in 1970 in Frankrijk verschijnt, wordt het onmiddellijk verboden. De schok die het boek teweegbrengt blijkt uit het publicatieverbod dat 11 [elf !] jaar van kracht blijft !

Eden, Eden, Eden

Eden, Eden, Eden

boek, roman, verhaal in Frankrijk

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018