amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Du vin, du pain, du ... pindakaas

Du vin, du pain, du ... pindakaas ?

Hollanders in Frankrijk

Je hebt het in Nederland goed voor elkaar. Nog geen 35 jaar, een weiland met paarden bij je vrijstaande huis, een vette leasebak voor de deur en beiden een topjob.

Hoe komt het dan dat twee doorgewinterde Frankrijk-haters, anti-jacht-activisten en rechtgeaarde vegetarirs, dit veilige leventje opgeven voor een onzeker bestaan in Frankrijks meest op wild jagende en vleesproducerende provincie ?

Lees het in deze autobiografisch roman, waarin Roos Boum hilarische maar ook ontroerende verhalen voor u optekent over haar nieuwe leven op het Franse platteland.

Proef de ambiance van de oude boerderij, voel de lome zomerwarmte en hoor de kettinghonden blaffen.

Met de scherpzinnige blik van een Nederlandse emigrante op de Franse couleur locale brengt zij, zonder gemopper of in overdreven ophemeling te vervallen, de corrupte notaris, de allesvernietigende werklui en de eigenaardigheden van La Douce France tot leven alsof u er zelf bij bent.

Deze geestige roman is ook voor niet Frankrijk-liefhebbers vermakelijk om te lezen. Voor Nederlanders die ook op zoek gaan naar ongerepte natuur, rust en ruimte is het een aangenaam voorproefje met en passant tips.

Het boek biedt tevens een plezierige bron van herkenning aan Nederlanders die al in Frankrijk wonen.
Roos Boum
verhalen
paperback
296 blz
isbn 9088500347
9789088500343
prijsindicatie € 14,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018