amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Venetiaanse huis - Mary Nickson

Het Venetiaanse huis

Opnieuw een mooie vriendschap in het Venetiaanse huis

Voor Victoria Cunningham, die op haar zesde haar beide ouders verloor, was het prachtige huis van haar grootmoeder op Corfù altijd een veilige, bijna magische plek. Het huis heette Vrahos, maar werd door de lokale bevolking altijd »het Venetiaanse huis« genoemd.

Victoria bracht er elke zomer haar vakantie door, samen met haar neefje Guy en zijn vriendje Richard Cunningham. Daar, tijdens die idyllische vakanties op Corfù, sloten de drie kinderen vriendschap voor het leven.

Jaren later trouwt Victoria met Richard, maar als hij komt te overlijden, ontdekt ze dat hun huwelijk een farce is geweest. Victoria is de wanhoop nabij en wil alleen maar weg; weg uit het huis waar ze jarenlang met Richard heeft geleefd, en weg van zijn ouderwetse, stijve familie. Ze besluit met haar zoon Jake af te reizen naar het Venetiaanse huis.

Daar aangekomen stuit ze op familiegeheimen die al tientallen jaren achter slot en grendel zitten. En ze ontmoet er fotograaf Patrick Hammond, een man die al net zo veel problemen heeft als zij. Er ontstaat opnieuw een mooie vriendschap in het Venetiaanse huis – en misschien wel meer dan dat.
Mary Nickson
roman
paperback, 479 blz
isbn 9022541010
prijsindicatie € 17,95
Korfoe
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018