amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
9789047203162

Naar het eiland

eBoek
roman
9789047203162
prijsindicatie
€ 12,99

Meaghan Delahunt

Er was veel verkeerslawaai die ochtend in Piraeus. Haar zoontje draalde achter haar, net wakker, zich de slaap nog uit de ogen wrijvend. Met haar vrije hand sleepte ze de koffer door de hobbelige straatjes. Op weg van het station naar de haven kwamen ze langs de Afrikaanse straatventers met hun tassen en horloges, langs zwerfhonden en eenogige katten en mannen die achter hun karrtjes Koulourakia verkochten.
Naar het eiland, blz 9
Aangrijpende roman in de sfeer van Kapitein Corelli's mandoline van Louis de Berničres
Naar het eiland, vertaald door Caecile de Hoog
voor Francis
904720316X
9789047203162
Naar het eiland is een indringende roman over een jonge vrouw op zoek naar haar Griekse vader. Na de dood van haar geliefde stiefvader reist Lena samen met haar zoontje Alex vanuit Melbourne naar Griekenland, op zoek naar de vader die ze nooit heeft gekend. Ze vindt hem op het eiland Naxos.

Andreas Psarakis is een gebroken man. Als professor aan de universiteit in Athene werd hij in 1967 opgepakt door de militaire junta. Hij werd gemarteld en gevangen gezet op een onbewoond eiland. Eenmaal vrij man is hij niet in staat nog iets te voelen en probeert door een eenzaam en sober bestaan op Naxos de demonen van het verleden, zijn angsten en schuldgevoel buiten de deur te houden.

Wanneer Lena en Alex in zijn leven komen stellen zij Andreas overlevingsstrategie op de proef. Door de kleine Alex brokkelt het pantser van zijn opa langzaam maar zeker af. Maar kan Andreas zijn hart weer openstellen voor de dochter die Lena zo graag voor hem wil zijn ?
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018