amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Peloponnesische oorlog - Kagan

De Peloponnesische oorlog

Epos van de moordende strijd tussen Athene en Sparta, 431 - 404 voor Chr.

De groeiende macht van Athene dat onder Pericles een tijd van grote culturele en democratische bloei doormaakte, was aanleiding voor de drie decennia durende grote Peloponnesische oorlog tegen Sparte en haar bondgenoten.

Een oorlog die ook wel "de echte eerste wereldoorlog" wordt genoemd waarbij alle geloof in instituties, tradities, morele en culturele waarden omver werden geworpen en met elkaar streed. Een brute oorlog, zonder precendenten, die een terugval veroorzaakte van een hoogstaande naar een barbaarse cultuur, van een zojuist ontloken democratie naar een tirannieke oligarchie, met ongekende wreedheden en ontelbare slachtoffers.

Alle elementen in deze grote strijd zijn relevant voor de huidige tijd, op het gebied van politieke en militaire strategieën en kansberekeningen, van leiderschap, van heldendom, menselijke verhoudingen en cultuurverschillen.

De Peloponnesische oorlog is het meeslepende meesterwerk van de Amerikaanse historicus Donald Kagan die hiermee zijn vierdelige cyclus over dit onderwerp in één boek heeft herschreven voor het algemene publiek.
Donald Kagan
geschiedenis
paperback, 541 blz
9050186130
prijsindicatie € 27,50
Athene
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018