amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Dwaze eilanden - Gerrit Jan Zwier

De dwaze eilanden

Begin 1900 strijkt op een eilandje bij Nieuw-Guinea een etnograaf neer. De ambitieuze Brono Bishop beschouwt Kivakiva als de grootste uitdaging in zijn leven. Als nuchtere wetenschapsman twijfelt hij er niet aan dat hij de geheimen van deze primitieve, magische samenleving zal doorgronden.

Maar al gauw raakt hij het spoor bijster. De combinatie van magie en erotiek duwt hem van het rechte pad af. Zijn veldwerk in een klappernootparadijs dreigt in een nachtmerrie te eindigen.

DE DWAZE EILANDEN vertelt het spannende en tragikomische verhaal van een antropoloog die tussen beschaving en wildernis, orde en wanorde zijn evenwicht probeert te vinden.

Als antropoloog en reisauteur is Gerrit Jan Zwier gespecialiseerd in noordelijke gebieden. Om in DE DWAZE EILANDEN de sfeer van het klassieke veldwerk op te roepen, liet hij zich inspireren door de rijke geschriften en het gecompliceerde karakter van Bronislaw Malinowski, de grondlegger van de moderne antropologie. Van Zwier verschenen onder meer: HET NOORDELIJK GEVOEL en AL DWALEND.
Gerrit Jan Zwier
roman
paperback, 240 blz
isbn 9045008831
9789045008837
prijsindicatie € 16,50
Borneo
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018