amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Prinses Masako, gevangen vlinder

Prinses Masako - de gevangen vlinder

Een carričrevrouw aan het Japanse hof

Bij het huwelijk keek de hele wereld naar Japan. Een aantrekkelijke, zelfbewuste, succesvolle, jonge burgervrouw trouwt met de troonopvolger van een van de oudste dynastieën ter wereld. Vrij, modern en ruimdenkend willen ze leven. De man van wie zij hield, beloofde haar op hun trouwdag: "Ik zal je altijd beschermen".

Twaalf jaar later zijn hun dromen niet uitgekomen. Het protocol en de functionarissen van het hof hebben gewonnen. Masako leeft achter de muren van de paleizen in een gouden kooi. De druk is immens: de 42-jarige moet en zal een zoon ter wereld brengen om de eeuwenoude traditie voort te zetten.

De gevangen vlinder is een dramatische geschiedenis over de hartstocht van de jeugd en de macht van de traditie, over moraal en angst, en over de kracht en de machteloosheid van de liefde.

Fritz en Kobayashi schilderen de geschiedenis van een land dat ingrijpende veranderingen ondergaat -- en vooral ook het drama van een vrouw die vecht voor haar droom, voor haar vrijheid en voor haar leven.
Martin Fritz
Yoko Kobayashi
geschiedenis
paperback, 221 blz
isbn 9049999824
prijsindicatie € 17,90
Erwin Nas - kunst, cultuur, & reizen - amerigo , 2017