amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Schurkenstaat - Rigoulot

De schurkenstaat

een geschiedenis van Noord-Korea

Noord-Korea is een van de laatste communistische bolwerken. Het land heeft zich na de Koreaanse oorlog in de jaren vijftig volledig geïsoleerd en geldt als een van de ontoegankelijkste landen ter wereld.

In navolging van zijn in 1994 overleden vader, Kim Il Sung, houdt de huidige leider Kim Jong Il het land met 21 miljoen inwoners in een stalen greep. Beide leiders zijn door middel van een enorme persoonlijkheidscultus tot mythische proporties verheven.

Noord-Korea is zo goed als bankroet, de economie is ingestort en de bevolking wordt bedreigd door hongersnood. In een poging aan geld te komen houdt het regime zich bezig met duistere praktijken als wapenleveranties, drukgssmokkel en steun aan terroristen. Reden voor president Bush om het land een "schurkenstaat"te noemen.

In De schurkenstaat geeft Pierre Rigoulot een schokkende en onthullende kijk in dit gesloten en voor velen onbekende land en beschrijft hij op heldere wijze de geschiedenis en achtergronden van Noord-Korea.

Pierre Rigoulot is een expert in de geschiedenis van het communisme, waarover hij verscheidene boeken publiceerde. Eerder verscheen van hem De aquariums van Pyongyang, waarin hij het schokkende relaas van een Noord-Koreaanse vluchteling optekende.
Pierre Rigoulot
politiek
paperback
128 blz
9045011492
prijsindicatie € 12,50
Erwin Nas - kunst, cultuur, & reizen - amerigo , 2017