amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Dal van de kasba's - Tayler

Het dal van de kasba's

een reis door de Marokkaanse Sahara

In het dal van de Dra, waar Marokko en de Sahara bij elkaar komen, is de natuur van een overweldigende schoonheid. Tussen het maanlandschap in de bergen van de Anti-Atlas en het moza´ek van duinen in het domein van de bedoe´enen ligt een uitgestrekt gebied met vruchtbare oases en gloeiend hete woestijnen.

In HET DAL VAN DE KASBA'S beschrijft Jeffrey Tayler zijn hero´sche reis van de bron van de Dra naar de Atlantische Oceaan. Hij reist net als de nomaden te voet en per dromedaris. De reis is vol gevaren: de persoon die vˇˇr Tayler langs deze route trok stierf onderweg van de dorst; er liggen onontplofte mijnen; hij trekt door verboden militaire zones en vlakbij is een oorlog aan de gang.

Tayler ontdekt een landschap van mysterieuze en dramatische schoonheid. De Berbers tonen een grenzeloze gastvrijheid. Tayler is gefascineerd door de kasba's, de betoverende vervallen pracht van de Noord-Afrikaanse islamitische cultuur en de gefortificeerde dorpen met hun wirwar van straatjes en binnenplaatsen.

Zijn medereizigers, de ruziezoekende en af en toe manipulatieve gidsen Hassan en Mbari en de drie temperamentvolle dromedarissen, bezorgen hem onderweg evenveel last als genoegen.

Jeffrey Tayler
reisverslag
paperback, 336 blz
9045009870
9789045009872
prijsindicatie € 22,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018