amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Marokko voor beginners

Marokko voor beginners

De inburgering van een Nederlander in Marokko.

Marokko voor beginners is een onvergetelijk verslag van een omgekeerde inburgering. In de herfst van 2005 reed Kees Beekmans naar Marokko om er een jaar te gaan wonen. Hij was benieuwd naar het land nadat hij jaren had lesgegeven in Amsterdam-West aan honderden Marokkaanse leerlingen.

Onvoorstelbaar wat hem daar te wachten stond. Een onderdompeling in een voor hem exotische, maar ook rauwe cultuur, vol verborgen regels.

Het land veranderde zijn leven op meer dan n manier, hij vertrok als vrijgezel, voor een korte periode, maar trouwde en bleef - en wie een Marokkaanse trouwt, trouwt ook met haar familie.

Daarom verhaalt Beekmans ook over het wel maar vooral het wee van een doorsnee Marokkaans gezin, zijn schoon-familie.

Marokkanen denken anders en doen alles anders dan Nederlanders. Maar Nederlanders, heb ik hier in Marokko geleerd, zijn op hun manier even exotisch als Marokanen. Een groter contrast tussen die twee is nauwelijks denkbaar.

Marokko voor beginners schetst op unieke wijze een doorleefd contrast - wat niet betekent dat harmonie niet mogelijk is. Een onmisbaar boek voor wie Marokkanen, en Nederlanders, beter wil leren kennen.

Kees Beekmans
paperback, 224 blz
9789020402032
isbn 902040203X
prijsindicatie € 18,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018