amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
In het voetspoor van de meester - George Crane

In het voetspoor van de meester

Een jonge schrijver en een oude monnik reizen samen naar het hart van MongoliŽ op zoek naar een lang verloren wereld

Op een mooie herfstdag ontmoet de auteur zijn nieuwe buurman, de oude boeddhistische monnik Tsung Tsai. Al snel raakt hij bevriend en gedurende de winter vertelt de excentrieke grijsaard hem over zijn bewogen leven.

Zijn verhaal begint in 1959 wanneer hij als jonge monnik weet te ontsnappen aan de legertroepen van Mao die de kloosters in MongoliŽ met de grond gelijkmaken. Maandenlang zwerft Tsung Tsai door het door hongersnood gekwelde en voor hem levensgevaarlijke China. Wat hem drijft is zijn missie: hij moet de leer van zijn meester Shiuh Deng, die te oud was om te vluchten, in veiligheid brengen.

En dan, vijfendertig jaar later, besluiten George Crane en Tsung Tsai samen terug te reizen naar Binnen-MongoliŽ om het gebeente van de oude meester eindelijk met de gepaste ceremoniŽn te cremeren. Samen ondernemen de jonge schrijver en zijn oude leidsman een avontuurlijke reis door een van de meest ongenaakbare delen van de wereld; samen storten zij zich in een spiritueel avontuur dat talloze diepte- maar duizendmaal meer hoogtepunten kent.
George Crane
reisverslag
paperback
288 blz
isbn 9022983714
9789022983713
Bruna
prijsindicatie € 9,95
Erwin Nas - kunst, cultuur, & reizen - amerigo , 2017