amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken
Mongolie, van dinosaurusspoor tot snelle paarden

MongoliŽ

van dinosaurusspoor tot snelle paarden

MongoliŽ spreekt tot de verbeelding van velen, het is een ver en exotisch land.

Het exotische ontleent het aan een rijke historie, waarin de veroveringstochten van Genghis Khan centraal staan. Sinds Genghis Khan is de traditionele leefwijze van de Mongolen, met uitzondering van die in de steden, nauwelijks veranderd. Ongeveer de helft van de bevolking leeft in ronde tenten, de gers, en trekt daarmee door het land.

MongoliŽ is een uitgestrekt maar dun bevolkt land. Het omvat uitgebreide steppen in het oosten, bergen bedekt met eeuwige sneeuw en gletsjers in het westen, uitgestrekte bossen en grote zoetwatermeren in het noorden en een alles overheersende woestijn in het zuiden.

Naast de gevarieerde fauna die het land rijk is vindt men in de Gobi Woestijn de versteende resten van de 70 miljoen jaar geleden uitgestorven dinosaurussen nog gewoon aan de oppervlakte.

Ferdie van der Walle woonde en werkte drie jaar lang in de hoofdstad Ulaanbaatar. Gedurende deze tijd leerde hij de Mongoolse bevolking goed kennen. Met zijn verhalen schetst hij de sfeer van een vriendelijke, gastvrije bevolking in een land op zoek naar een eigen identiteit.

Met prachtige kleurenfoto's van land en volk.
Ferdie van der Walle
paperback
112 blz
isbn 9064552339
9789064552335
Pirola
prijsindicatie € 14,95
Erwin Nas - kunst, cultuur, & reizen - amerigo , 2017