amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Vienna - Eva Menasse

Vienna

"Mijn vader", vertelt de ik-persoon uit VIENNA, »kwam buitengewoon snel ter wereld«. Zo snel, dat zijn moeder geen tijd had haar bontmantel uit te trekken, en die voor altijd geruďneerd werd.

Dit verhaal is een van de lievelingsanekdoten van een verbaal begaafde Weense familie, die niets liever doet dan malle uitspraken en gekke verhalen over elkaar uitwisselen.

Over sommige familieleden wordt echter opvallend gezwegen. Dat heeft een oorzaak: zij hebben door hun joodse achtergrond minder geestige ervaringen opgedaan. Als de jongste generatie vragen begint te stellen over deze verzwegen geschiedenissen, kan de oudere zich niet langer achter grappen en grollen verbergen.

De oude familieverhalen brokkelen langzaam af en de jongste familieleden worden gedwongen een nieuwe identiteit te scheppen.

Eva Menasse [1970] werkte als redacteur van de Frankfurter Allgemeine Zeitung en versloeg het proces tegen Holocaust-ontkenner David Irving in Londen, waarover ze ook een boek publiceerde. Sinds 2003 woont en werkt ze in Berlijn. VIENNA is haar debuutroman.
Eva Menasse
roman
gebonden, 342 blz
isbn 9026319142
9789026319143
prijsindicatie € 19,95
boeken over Wenen
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018