amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken

luftikus

verde aardbeien gecombineerd met luchtig biscuit

biscuit
4 eieren
3 dooiers
70 gram fijn kristalsuiker
60 gram bloem

aardbeien vulling
300 gram aardbeien
2 eetlepels poedersuiker
1 theelepel vanillesuiker
2 theelepels sinaasappel-likeur
250 ml koude slagroom

oven verwarmen boven & onder 200 graden
bakblik met bakpapier bekleden

1.
eieren, dooiers, suiker in metalen kom
in pan met kookend water plaatsen
met mixer schuimend, crèmig kloppen

tot de crème duidelijk verwarmd is
kom uit pan nemen en verder kloppen
tot een mooie luchtige massa

2.
meel boven de zojuist geklopte massa zeven en voorzichtig omscheppen

3.
verdeel het biscuit in wording over het bakpapier met een spatel
12-14 minuten bakken

4.
stooi fijn suiker op bakpapier 2, biscuit op suiker drukken,
verwijder bakpapier 1, strooi suiker
direct stevig oprollen en afkoelen

4.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017