amerigo |
boeken over kunst & cultuur en reisboeken |
luftikusverde aardbeien gecombineerd met luchtig biscuitbiscuit4 eieren 3 dooiers 70 gram fijn kristalsuiker 60 gram bloem aardbeien vulling 300 gram aardbeien 2 eetlepels poedersuiker 1 theelepel vanillesuiker 2 theelepels sinaasappel-likeur 250 ml koude slagroom oven verwarmen boven & onder 200 graden bakblik met bakpapier bekleden 1. eieren, dooiers, suiker in metalen kom in pan met kookend water plaatsen met mixer schuimend, crèmig kloppen tot de crème duidelijk verwarmd is kom uit pan nemen en verder kloppen tot een mooie luchtige massa 2. meel boven de zojuist geklopte massa zeven en voorzichtig omscheppen 3. verdeel het biscuit in wording over het bakpapier met een spatel 12-14 minuten bakken 4. stooi fijn suiker op bakpapier 2, biscuit op suiker drukken, verwijder bakpapier 1, strooi suiker direct stevig oprollen en afkoelen 4. |
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018 |