amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
500 Salades
heerlijke recepten voor koude en wasrme salades, salades als hoofdmaaltijd of als bijgerecht
Susannah Blake
hardcover
287 blz
isbn 904830153X
9789048301539
prijsindicatie € 9,95

500 Salades
In 9 hoofdstukken worden gemiddeld 10 basisrecepten gegeven. Aan het eind van elk hoofdstuk volgen 5 tot 6 variaties hierop. De hoofdstukken, met elk een eigen kleur, zijn benoemd naar de ingredienten [pasta, bonen] of naar een kenmerk zoals warme, lichte salades.

Vegetarische salades zijn niet apart benoemd. De bereidingswijze is goed omschreven en niet al te bewerkelijk. In het voorwoord een toelichting op de ingredienten, toevoegingen, garnering en dressings. Bij elk basisrecept een korte omschrijving, duidelijke ingredientenlijst en bereidingswijze en aantal personen, merendeels 4.

De naamgeving van de salades is soms een opsomming van de gebruikte ingredienten en soms, bij de klassieke recepten, de originele benaming. Per 2 bladzijden een mooie kleurenfoto van het bereide gerecht. De index in zeer kleine letter oogt gedetailleerd, maar het is niet altijd duidelijk onder welk ingredient een recept erin voorkomt. Door de ruime hoeveelheid variaties / mogelijkheden geschikt voor een breed publiek.

NBD|Biblion recensie - C. Witjens-v.d. Burg
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018