amerigo
over kunst, cultuur & reis boeken by Erwin Nas
Larousse Gastronomique

Larousse Gastronomique

's werelds grootste kookencyclopedie

LAROUSSE GASTRONOMIQUE is 's werelds beroemdste culinaire naslagwerk. Prosper Montagné, een vermaarde Franse chef-kok, was verantwoordelijk voor de eerste editie die in 1938 in Parijs verscheen.

Hij wilde een overzicht geven van de geschiedenis van de gastronomie in de twintigste eeuw, en een informatiebron zijn voor de praktische aspecten van het koken.

DE LAROUSSE werd de afgelopen eeuw een groot aantal keren herzien, waarbij de inhoud werd aangepast aan de steeds veranderende situatie op culinair gebied. Deze geheel herziene uitgave is een weerslag van de culinaire revolutie van de afgelopen twintig jaar.

DE INHOUD

Er zijn ruim 4000 trefwoorden opgenomen: over de geschiedenis van de gastronomie, bereidingstechnieken, keukengerei, productinformatie, voedingsleer en belangrijke personen op culinair gebied. Bij de producten en de gerechten zijn zo'n 3000 passende recepten te vinden, waarvan er 400 afkomstig zijn van Franse chef-koks.

Larousse Gastronomique

Larousse Gastronomique
culinair
Nederlandse tekst
paperback
3 delen in cassette
2928 blz
isbn 9021535998
9789021580067
Boekerij
prijsindicatie € 49,95
Larousse Gastronomique
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017