amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Wijn en bewaren - Jacobs

Wijn en bewaren

Van trapkast tot wijnkelder

Veel mensen willen graag een partijtje wijn wegleggen, om op bijzondere momenten te kunnen genieten van een speciale fles. Maar welke wijnen zijn daarvoor geschikt ? Hoe bouw je zo'n wijnvoorraad op ? Aan welke eisen moet een wijnkelder voldoen ? En wat als je helemaal geen kelder hebt ?

Veel mensen hebben zelf een - kleine of grote - wijnvoorraad in huis. Maar het bewaren van wijn roept ook regelmatig vragen op.

Dit boek geeft antwoord op vragen over onder meer de mogelijkheden van het bewaren van wijn, het inrichten en beheren van een wijnkelder, het bepalen van de juiste drinktermijn, het aankoopbeleid en investeren in wijn en het correct gebruiken van verschillende wijnattributen. Niet alleen voor de bezitter van een imposante wijnkelder, maar juist ook voor degene die een voorraadrekje in de meterkast heeft staan.

Frank Jacobs schrijft reeds 15 jaar over wijn, was jarenlang docent vinologie aan de Hogere Hotelschool Den Haag en is stafdocent aan de Wijnacademie. Hij is eigenaar van wijnadviesbureau Wine PEP Talk en de wijnexpert en -taxateur van het Amsterdamse veilinghuis Glerum Auctioneers en als zodanig goed op de hoogte van het ontwikkelingspotentieel en de marktwaarde van bepaalde wijnen.

Gert Crum schrijft al 25 jaar over wijn. Hij heeft hij een aantal veel geprezen boeken op zijn naam staan. Daarnaast verzorgt hij presentaties en inleidingen in opdracht van landenbureaus en wijnbedrijven, houdt hij voordrachten en presentaties over wijn en begeleidt hij wijnproeverijen. Bovendien is hij docent aan de Wijnacademie.
Frank Jacobs
Gert Crum
culinair
gebonden
159 blz
isbn 9027432023
9789027432025
het spectrum
prijsindicatie € 12,50
wijn
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018