amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Whiskyalmanak - Offringa

Whiskyalmanak

proefnotities van in Nederland verkrijgbare whiskies en wiskeys

Hoe wordt whisky gemaakt, welke soorten bestaan er, waarop moet je letten bij de aanschaf van een fles whisky ? Hoe lees je een etiket ? Wat zijn de trends ? Welke merken zijn er te koop ? Al deze vragen worden beantwoord in deze nieuwe editie van de Whisky almanak.

In deze almanak treft u een overzicht aan van bijna 300 in Nederland verkrijgbare whiskeys en whiskies : soort, prijs, leeftijd en land van herkomst komen aan bod. Verder officiële proefnotities van de producenten. In deze nieuwe editie is informatie toegevoegd over de regio en smaakprofielen. Zo wordt de Whisky almanak het definitieve naslagwerk !


Hans Offringa schreef en vertaalde diverse boeken, waaronder De weg naar Craigellachie en de Whisky Encyclopedie. Hij is lid van de Scotch Malt Whisky Society en consul van het beroemde Craigellachie Hotel of Speyside.

Ad de Koning heeft 18 jaar gewerkt voor Distilleerderijen Erven Lucas Bols [o.a. bij Whisky Ballantines in Schotland en Suntory Whisky Distilleries in Japan]. Hij is oprichter en directeur van de Scotch Single Malt Whisky Society.
Hans Offringa
Ad de Koning
culinair
gebonden, kleur
311 blz
isbn 9027434638
9789027434630
Spectrum
prijsindicatie € 17,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018