amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Wild op het bord

Wild op het bord

In »Wild op het bord« worden zes culinaire tophuizen geportretteerd die gespecialiseerd zijn in het bereiden van wild :

- Auberge du Moulin Hideux - Noirefontaine
- Au Sanglier des Ardennes - Oignies-en-Thiérache
- Hotel zur Post - Sankt-Vith
- L'Eau Vive - Profondeville
- Le Prieuré St-Géry - Solre-St-Géry
- Les Forges du Pont d'Oye - Habay-la-Neuve

Wat hen onderling bindt, naast de passie die ze delen voor de producten uit eigen regio, is de ligging van hun restaurant in een rurale, vaak bosrijke omgeving en de erkenning van hun talent door de Guide Michelin met een ster.

Iedere chef brengt acht verrukkelijke en haalbare recepten rond patrijs, haas, wilde eend, ree, everzwijn en enkele wildsoorten naar keuze, die prachtig gefotografeerd werden door Stephane Verheye. De tekst is van de hand van Olivier Frey en voor de reportagefotografie tekende Norbert Maes.

In elk van die reportages proef je de sfeer van de keuken waarin de chef en zijn team aan het werk zijn, voel je de warmte van het gezellige en stijlvolle kader waarin de gasten genieten.

Een positieve visie op de jager, als vriend van de natuur, wordt verwoord door Frédéric Haÿez [Directeur van de Waalse afdeling van de Royal Saint-Hubert Club de Belgique]. Hij heeft het over de ecologische rol van de jacht en het professionalisme van de jager.

Tevens wordt aandacht besteed aan de wildkalender, de evolutie van de mentaliteit en het wildbestand, en de toekomst van de jacht. Wild op het bord, een must voor elke fijnproever !
Olivier Frey [tekst]
Stephane Verheye [foto]
Norbert Maes [fotografie]
kookboek
gebonden
28 x 27 x 2 cm
156 blz
9058561690
kunstboek
prijsindicatie € 49,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018