amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Olijfolie

Smaken en geuren van olijfolie

Smaken en geuren van olijfolie is een hedendaags boek over een eeuwenoud product. De Franse olijfoliekenner Olivier Baussan voert de lezer langs het Middellandse-Zeegebied, naar de landen waar al sinds jaar en dag olijfolie wordt geproduceerd.

Hij ontdekt daar hoe de grand crus onder de olijfoliŽn worden gemaakt, onderzoekt de invloed van grondsoort en klimaat, en beschrijft de noeste arbeid en passie die schuilgaan achter de zorg voor dit vloeibaar goud, dat in kleur overigens kan variŽren van lichtgeel tot donkergroen.

Jacques Chibois' bijdrage bestaat uit meer dan vijftig mediterrane recepten waarin de beste olijfoliŽn worden gecombineerd met vlees, vis, groenten, kazen en zelfs desserts.

Jacques Chibois is de patron-cuisinier van het met twee sterren getooide Bastide Saint Antoine in het Franse Grasse. In dit excellente hotel-restaurant, dat uitkijkt over terrassen met eeuwenoude olijfbomen, bedenkt hij prachtige gerechten met zonnige aroma's.

Olivier Baussan wooont in Mane, in de Franse Provence, en is grondlegger van het bedrijf O & Co. Deze rap over Europa uitbreidende keten verkoopt de beste olijfoliŽn van honderden producenten en duizenden olijfgaarden uit het Middellandse-Zeegebied.
Jacques Chibois
Olivier Baussan
paperback, 160 blz
isbn 9076685053
9789076685052
prijsindicatie € 19,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018