amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Havanna's, grands crus uit Cuba

Havanna's, grands crus uit Cuba

's werelds topsigaren in combinatie met de grootste wijnen en de fijnste gerechten

»Havanna's Grands Crus uit Cuba« is een begeesterend boek. Auteur en Havanna-kenner Michel Permeke schrijft in een persoonlijke stijl bijzonder gedreven over zijn grote liefde, de Havanna-sigaar.

Het boek is een weerslag van een jarenlange ervaring, talloze reizen naar Cuba en vooral een minutieus proeftalent. Permeke weet als geen ander in woorden te vatten hoe je een Havanna-sigaar optimaal rookt, hoe de aroma's tot stand komen, wat de verschillen zijn tussen de verschillende merken en de verschillende modules.

De link met eten en drinken staat daarbij centraal. Wat drink je het best bij welke sigaar ? Na welk gerecht degusteer je het best welke Havanna ?

Permeke zocht daarbij naar antwoorden bij drie topkoks en notoire Havanna-rokers, Peter Goossens van restaurant »Hof van Cleve«, Jonnie Boer van restaurant »De Librije« en Jan Buytaert van restaurant »De Bellefleur«.

Al deze informatie werd neergeschreven in een vlot begrijpbare en onderhoudende taal die zowel de beginnende roker als de overtuigde aficionado zal bekoren.
M. Permeke
Filip Verheyden
culinair
gebonden
160 blz
9020962329
9789020962321
prijsindicatie € 59,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018