amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Nederlands viskookboek

Nederlands viskookboek

verantwoord lekkerbekken met vis van dichtbij en stoere vissersverhalen

Bart van Olphen vertelt het verhaal achter lekkere, eerlijke en gezonde vis. Hij gaat mee vissen en eet bij de moeder van vier broers die normaal altijd op zee zitten. Hij kookt aan boord, in havens, op stranden en in plaatselijke restaurants.

In ruim 60 overheerlijke recepten laat Bart zien hoe verschillende duurzame Nederlandse vissoorten het beste kunnen worden bereid. Gerechten die wellicht ingewikkeld klinken, maar verrassend eenvoudig zijn klaar te maken : tong in botersaus, op de huid gebakken kabeljauw, dagverse sushi.

Maar waar koop je de beste en meest duurzame vis, en waar let je op ? Welke basissauzen zijn lekker bij vis ? En welke wijn drinken we erbij ? Hollandse wijn of toch een buitenlandse druif ? Bart geeft antwoord, vertelt over zijn slag tegen overbevissing en zijn strijd voor duurzame visvangst.

Ook legt hij uit hoe je vis schoonmaakt, Hollandse garnalen pelt en oesters opent zonder schade aan het levende beestje, en je hand. Het Nederlands viskookboek biedt een totaalbeleving van de Nederlandse zee, de vis en de vissers.

Bart Van Olphen &
Jaap van Rijn
Nederlandse duurzaam werkende visserijen die MSC gecertificeerd zijn
inspirerend boek waar de visliefhebber trek van krijgt
Fishes, een viswinkel met alleen verse, onder MSC-keurmerk gevangen vis
interviews met de vissers zijn prachtig om te lezen
mooie gerechtfoto's en foto's van het vissen op zee
9048809819, 9789048809813
de recepten zijn meestal eenvoudig te maken
kookboek
vis
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018