amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Rood, wit en overal gedronken - Natalie MacLean

Rood, wit en overal gedronken

Een persoonlijke odyssee door de wereld van wijn

Na drie jaar proeven en spugen en zwoegen langs dichtbegroeide wijnstokken en wijnkelders vol spinnewebben neemt Natalie MacLean, veelbekroond sommelier en schrijfster over wijn, in 'Rood, wit en overal gedronken' haar lezers mee op een boeiende reis door de wereld van wijn.

Ze proeft pinot in de eerbiedwaardigste wijngaarden van Bourgondie, plukt druiven in de hete Californische zon en ontdekt het verschil tussen champagne en mousserende wijn, zowel wat betreft methode als mystiek.

Ze vertelt de verhalen achter de beroemde wijngaarden en de charismatische persoonlijkheden uit de internationale wijnwereld. Ook kijkt ze naar de invloed van critici, wier oordeel een wijn kan maken of breken, en vergelijkt ze aantekeningen met schrijver en wijnkenner Jay MacInerney.

Of ze nu champagneflessen met een knal ontkurkt of rode wijn morst op het tafellinnen in een vijfsterrenrestaurant, Natalie MacLeans wellustige vrolijke beschrijvingen over alles wat met wijn te maken heeft, zijn zowel informatief als amusant.
Natalie MacLean
paperback, 320 blz
9789058313522
prijsindicatie € 19,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018