amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken
Koken met jenever

Koken met Jenever

en ander Schiedams gedistilleerd

De Schiedamse Lionsclub installeerde in 2001 een culinaire commissie waaraan ook de partners deelnamen. Die echtgenotes ontwikkelden recepten waarbij als smaakmaker Schiedamse jenevers en ander Schiedams gedistilleerd werden gebruikt : kummellikeur, diverse vruchtenlikeuren, kruidenbitters, vieux enz. Die recepten zijn gebundeld in een aardig boek waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan.

Uitstekende, voor iedereen uitvoerbare recepten voor amuses, voorgerechten, vis-, vlees- en nagerechten en afgesloten met het hoofdstuk Spelen met Schiedams nat waarin 8 recepten voor het zelf maken van advocaat, boerenjongens / meisjes, citroenjenever staan.

Stevig uitgevoerd kookboek, overzichtelijke bladspiegel, gekleurde pagina's waarop de tekst goed leesbaar is. Goede gerechtfoto's in kleur, praktische spiraalband met gesloten rug. Achterin uitleg over culinaire termen en kooktechnieken en informatie over distillatie en jeneversoorten, likeuren, vieux enz. Voorin een inhoudsopgave, geen register. - Toos Verhoeven-van Raamsdonk

M. Coenen, 9059810007, 9789059810006, jenever
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017