amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

BBQ Bijbel

500 barbecue recepten
Peter De Clercq
hardcover
287 blz
isbn 9020988212
9789020988215
prijsindicatie € 29,95

BBQ Bijbel
In dit boek verzamelt de Vlaamse grillexpert Peter De Clercq zowat alle barbecuerecepten die hij in de voorbije jaren op zijn grill heeft gemaakt. Het inleidende hoofdstuk is met zijn drie bladzijden tips wat aan de magere kant. Daarna volgen zo'n 500 recepten, waarvan er veel al in Basic BBQ en Just grilling stonden. Zonder veel getheoretiseer of gefilosofeer presenteert hij overtuigende recepten voor zowat elke gelegenheid.

Toch overtuigt deze bijbel niet echt : daarvoor is hij niet systematisch genoeg opgebouwd en leidt hij te vaak tot gefronste wenkbrauwen [zo vind je in het hoofdstukje »Picknickbarbecue« welgeteld één recept dat je ook echt op locatie kunt klaarmaken]. Dat de index is geordend op receptnaam [en bijvoorbeeld niet op product] voegt niets toe aan het naslagwerkkarakter dat dit boek ambieert.

Een goede inleiding en een doordacht concept hadden deze compacte verzameling recepten voor gelegenheidsbarbecueers een niveau hoger kunnen tillen. Consequente lay-out, verlucht met tal van kleurenfoto's en kaders met achtergrondinfo. Hardcover met zeer kleine druk in twee kolommen.

NBD|Biblion recensie - redactie Vlabin-VBC
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018