amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie
meer dan 1000 recepten zonder koemelk, lactose, kippenei enz.
I. van Berkel-Pistorius
hardcover
606 blz
isbn 9047501594
9789047501596
prijsindicatie € 29,99

Basiskookboek bij voedselallergie
Mensen met voedselallergie en -intolerantie hebben vaak problemen met gerechten maken die geschikt zijn voor hen. In dit kookboek worden gerechten gegeven met aanpassingen voor zestien voedselovergevoeligheden. Zowel bekende als gluten- en lactosevrij, maar ook minder bekende waaronder aardappel, mais en vis.

De eerste 30 bladzijden gaan in op voedselovergevoeligheid, klachten, onderzoek en dieetbehandeling. Duidelijke uitleg over hoe het kookboek werkt met alternatieven voor bindmiddelen en suiker en praktische informatie. Elk hoofdstuk begint met een aantal basisrecepten. Bij elk recept staat bereidings- en kooktijd, in gekleurd kader de ingredienten gevolgd door receptuur.

Daarna volgen de dieetaanpassingen waarna enkele variaties op het recept volgen. Deze laatste zijn zonder allergieaanpassingen. De recepten omvatten zowel de gewone maaltijden als enkele bakgerechten en kindertraktaties.

Een zeer uitgebreid receptenregister [superkleine letter] met acht adressen voor verdere informatie. Door goede basisrecepten te combineren met dieetaanpassingen een waardevol kookboek waarbij de ontbrekende foto's niet echt gemist worden. Volledig herziene recepten. Steunkleur donkerrood; gedrukt in een zeer kleine letter.

NBD|Biblion recensie - C. Witjens-v.d. Burg
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018