amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Geillustreerde kaas encyclopedie

alfabetisch gesorteerd op naam
Christian Callec
hardcover
256 blz
isbn 9036611717
9789036611718
prijsindicatie € 7,99

Geillustreerde kaas encyclopedie
Informatie over kazen met vooraf de geschiedenis van het kaasmaken, de indeling van soorten, hoe kaas te proeven, het kopen, bewaren, serveren en koken met kaas.

Europa wordt in vier regio's onderverdeeld en deze in landen. Het Midden-Oosten, Afrika, Azie, het Verre Oosten, Oceanie en Amerika worden beknopter behandeld en terecht : de verkrijgbaarheid van die soorten hier is klein.

Van elk land kort iets over de kaasproductie en de geschiedenis daarvan; daarna volgen de kazen, alfabetisch gesorteerd op naam. Van iedere kaas een beschrijving van uiterlijk, structuur en smaak, de vermelding of het een fabrieksproduct betreft of ambachtelijk bereide kaas, verkrijgbare variaties, waar op te letten bij inkoop en welke drank er goed bij past.

De informatie is uitstekend en buitengewoon duidelijk : kaas die volstrekt ieder karakter mist, wordt precies zo omschreven maar kaas die goed gemaakt is krijgt ook een duidelijke, positieve beoordeling. Onderkoelde stijl. Tekst in twee kolommen, verduidelijkt met 1-3 kleine maar duidelijke kleurenfoto's per pagina. Achterin enkele recepten met kaas. Alfabetisch register.

Biblion recensie - C. Verhoeven-van Raamsdonk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018