amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas

Moleculaire Gastronomie

Moleculair Koken, kookboek

De Britse-Hongaar Nicolas Kurti en de Fransman Herve This stonden aan de wieg van wetenschappelijk onderzoek naar scheikundige processen in de gastronomie. Toegepast leidde dat tot het moleculaire koken en dankzij Ferran Adria en Heston Blumenthal werd dit koken wereldwijd een begrip.

Moleculair Koken

Moleculair Koken
Kunst van het moleculair koken
In dit boek vind je uitdagende recepten die je gastronomische nieuwsgierigheid zullen prikkelen en je nieuwe sensaties laten ontdekken.

Kunst van het moleculair koken

Wat wordt precies bedoeld met de term moleculaire gastronomie ? De auteurs, die workshops geven over deze manier van koken, leggen in dit boek uit welke natuur- en scheikundige processen zich afspelen bij het garen van ingredienten.

Cook & Chemist

Cook & Chemist
Meer recepten uit de moleculaire keuken van Cook & Chemist
In dit tweede boek komt een keur aan nieuwe onderwerpen aan de orde, waaronder moleculair koken met behulp van de barbecue, eenpansgerechten en de verschillende, bijzondere smaakcombinaties denk aan kreeft met bananen of koffie met knoflook die de smaakpapillen zullen uitdagen.

Meer recepten uit de moleculaire keuken van Cook & Chemist

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017