amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Risotto

Italiaanse rijst
Laura Zavan
hardcover
70 blz
isbn 9023012798
9789023012795
prijsindicatie € 9,95

Risotto
Een receptenboekje met allerlei soorten risottos, het Italiaanse tussengerecht dat voor het hoofdgerecht wordt genuttigd. Het boekje begint met adviezen over de rijstsoorten, voorbeelden van eenvoudige bouillons en een uitvoerige uitwerking van het basisrecept voor een risotto.

Dan volgt een 34-tal recepten, onderverdeeld in groente en fruit, vis, vlees en diversen. Per recept zijn de ingredienten ingedeeld naar de basisbenodigdheden voor de risotto zelf en die voor de vulling. De ingredienten zijn over het algemeen goed verkrijgbaar. De recepten zelf zijn duidelijk beschreven zodat de amateurkok hiermee tot een goed resultaat zou moeten komen. De beschrijving van een recept bevat een volledige bladzijde en de tegenoverliggende bladzijde is een heldere kleurenfoto van het resultaat.

Een mooi en handzaam kookboek dat bijzonder in zijn soort is omdat de inhoud van de recepten onvervalst Italiaans is. De schrijfster publiceerde diverse kookboeken bij dezelfde uitgever over Italiaanse gerechten zoals tiramisu en panna cotta. De inhoudsopgave fungeert als register.

NBD|Biblion recensie - Beitj van Ek
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018