amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Zelf kaas maken

recepten voor 50 verschillende soorten
Tim Smith
paperback
176 blz
isbn 9059206169
9789059206168
prijsindicatie € 14,95

Zelf kaas maken
Deel 1 vertelt de lange geschiedenis van het kaasmaken op een onderhoudende wijze, waarbij belangrijke - ook actueel bestaande - feiten m.b.t. kaas worden vermeld. Ook worden allerlei grondbeginselen van kaas maken eenvoudig en duidelijk uiteengezet.

In deel 2 wordt ingegaan op de diverse basistechnieken welke de kaasmaker dient te beheersen en kan toepassen bij het thuis maken van kaas. Vervolgens zijn er hoofdstuksgewijs diverse recepten, resp. voor beginners, iets gevorderden en ver gevorderden. Al deze recepten betreffen, meer of minder bekende, internationale kaassoorten [zoals: cheddar, brie, Goudse, emmentaler ed.]; totaal 50 verschillende soorten [recepten].

De receptbeschrijvingen zijn volledig en duidelijk. Toch blijven eigen interpretatie, de toepassing van de technieken- en ook die voor de diverse specifieke ingredienten - veel eisen stellen aan oefening en doorzettingsvermogen; dit m.n. door de zeer kritische eisen die bij het proces van kaasmaken aan de hobbyist worden gesteld. Indien deze kaasmaker-thuis echter aan genoemde voorwaarden voldoet, dan kan hij/zij deel 3 van dit mooie boek gaan toepassen, n.l. : zijn/haar zelfgemaakte favoriete kaassoorten op de aanbevolen, professionele, manier serveren. Met register.

Biblion recensie - D.M. van Helden-Pol
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018