amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Bakfeest

cupcakes & zo
Kitty de Wolf
paperback
80 blz
isbn 904830170X
9789048301706
prijsindicatie € 14,95

Bakfeest
Dit vierkante boekje gaat over het versieren van cupcakes [basisrecept voorin] met m.n. rolfondant, marsepein, glazuur en icing. De vele kleurrijke fotos geven een mooi beeld van het beoogde eindresultaat. Er is een duidelijke inhoudsopgave en er zijn een kleine veertig verschillende versiersels om te maken, geschikt voor feestdagen, kinderfeestjes, geboortes, verjaardagen etc. Bij elke soort versiering is een boodschappenlijstje opgenomen.

De auteur heeft al meer hobbyboeken op haar naam staan, het is dan ook niet vreemd dat de nadruk van dit boek ook meer ligt op het creatieve aspect dan op het bakken. Volgens de inleiding is dit boek bedoeld voor de beginner. Er wordt alleen af en toe wel erg snel door bereidingswijzen en aanwijzingen heen gegaan. Enige basiskennis is dus wel vereist.

Daarnaast wordt vrij weinig informatie gegeven over hoe je aan de benodigde materialen kunt komen. Een lijst met [internet]winkels zou geen overbodige luxe zijn geweest. Een echt basisboek is het dus niet [en het gaat ook niet over bakken zoals de titel suggereert], maar door de mooie fotos en leuke ideeen zal het zeker inspireren. De inhoudsopgave fungeert als register. Twee- en driekolommendruk in een kleine letter.

NBD|Biblion recensie - Melanie Augustinus
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018