amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas

Bakken kookboek

zelf Bakken

Banketbakker - Holtkamp
Hij verkocht ze altijd al in de winkel, aan voorbijgangers. Tot eind jaren tachtig het nieuwe Grand Caf Luxembourg op het Spui ze als zodanig op de lunchkaart zette : Kroketten van Holtkamp.

Banketbakker - Cees Holtkamp

Dit boek laat de 11 bakkers uit de artisanale patisserie aan het woord. Na een korte inleiding over de EBK worden de patissiers een voor een voorgesteld, telkens gevolgd door een aantal recepten.

Just baking

Just baking
Bakken - Peterson
In het hoofdstuk cakes en taarten vind je basisrecepten voor cakes die je vervolgens eindeloos kunt combineren met vulling en glazuur tot de prachtige taarten.

Bakken

Tarek Malouf maakte op de Amerikaanse school kennis met desserts en gebak dat in Londen verder nergens verkrijgbaar was. Hij zag zijn kansen en opende de Hummingbird Bakery waar al deze lekkernijen verkrijgbaar zijn.

Hummingbird bakboek

Hummingbird bakboek
Het complete bak kookboek
Groot formaat bakboek met recepten van voornamelijk zoet gebak uit de hele wereld. Geschiedenis van het bakken, baktermen en een overzicht van keukengerei n recepten.

Het complete bak kookboek

Pocketformaat bakboekje met recepten van uitsluitend cupcakes. Kleine cakejes die in een papieren vormpje worden gebakken en op allerlei manieren kunnen worden versierd. Meer dan 80 heerlijke recepten voor elk moment en voor ieders smaak.

Cupcakes

Cupcakes

Bakfeest

Bakfeest
Een echt basisboek is het dus niet, en het gaat ook niet over bakken zoals de titel suggereert, maar door de mooie fotos en leuke ideeen zal het zeker een inspireratiebron zijn voor mooie cupcakes.

Bakfeest

Verschil tussen een muffin en een cupcake ?
Een cupcake is een kleine cakeje, licht van gewicht, zoet, vaak bedekt met suiker of decoraties. Gemaakt van witte bloem. Een muffin is aanzienlijk zwaarder in textuur en gewicht en kan daardoor veel beter fruit, noten of stukjes chocolade bevatten. Daarnaast heeft de muffin een grote overhangende rand. Een muffin dient meer als hartig hapje [ontbijt] voor bij de koffie, een cupcake wordt begeleidt door thee.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018