amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Basic BBQ

alles voor een geslaagde barbeque
Peter De Clercq
paperback
142 blz
isbn 9020982923
9789020982923
prijsindicatie € 17,95

Basic BBQ
In dit boek presenteert de chef-kok en ex-wereldkampioen barbecueen enkele creatieve recepten voor op de barbecue. Eerst gaat hij in op het materiaal en geeft hij een stap-voor-stapbeschrijving van de werking, van het aansteken tot de samenstelling van kruidenmengsels. Verder bereidt hij enkele specifieke vis- en vleeskruidenmengelingen en basissausen. Vervolgens zijn er recepten voor voor-, bij- en hoofdgerechten en enkele nagerechten.

Het gaat steeds weer om erg verfijnde, lekkere en haalbare recepten, zoals gegrilde oesters met zwartebessenconfituur en balsamico, kippenvleugels met schimmelkaas, gegrilde mango met peperkoek etc. Tussendoor tips om een optimaal resultaat te bereiken, om de roosters schoon te maken enz. Achteraan volgen een tekstje over de »voorraadkast van de barbecue« en een ingredientenregister.

De heldere uitleg, de vele weetjes en de kleine stap-voor-stapfoto's zorgen ervoor dat dit kookboek ook geschikt is voor mensen met minder BBQ-ervaring. Kleurrijke lay-out, met mooie, paginagrote foto's van de afgewerkte recepten.

NBD|Biblion recensie - redactie Vlabin-VBC
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018