amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas

Basis kookboek

Basis recepten

Meer dan 1000 recepten zonder koemelk, lactose, kippenei enz.

Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie

Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie - Berkel-Pistorius
Wannée - C.J. Wannee
Het honderdjarig jubileum van het kookboek van de Amsterdamse huishoudschool.

Wannée

Dit is het kookboek van de klassieke keuken, dat bij zijn verschijnen in 1902 een ware revolutie teweegbracht : het was het eerste echt volledige kookboek en in de receptuur werd alleen met verse producten gewerkt. Nog steeds geldt dit kookboek als de bijbel voor de ware kok en kookliefhebber.

Kookboek van de klassieke keuken

Kookboek van de klassieke keuken - Escoffier
Handboek voor de thuiskok
Voor ambitieuze thuiskoks die geinteresseerd zijn in klassieke en nieuwe technieken, is er nu dit kloeke, mooi uitgegeven kookboek met recepten van topchefs uit de hele wereld. Vooraf worden die chefs voorgesteld, waarna de recepten volgen.

Handboek voor de thuiskok

Koken is een scheikundig proces en MacGee legt op een heldere manier uit wat er gebeurt. Deze 2e editie is een zeer gewijzigde en uitgebreide versie van de eerste. De nadruk ligt op de diversiteit van de producten en de manieren waarop ze worden bereid en de smaak van voedsel.

Over eten & koken

Over eten & koken - Macgee
Sous-vide cuisine
Sous-vide cuisine, de vacuümrevolutie, technieken en recepten van Joan Roca en Salvador Brugués.

Sous-vide cuisine

U bemoeide zich met elk gesnipperd sjalotje ?
»We bemoeiden ons ermee vanaf het moment dat er vuur aan te pas kwam. Dat is het cruciale punt. Het belangrijkste wat een kok moet doen is garen van vis, vlees en groente. De rest is bijzaak.«

Coen Verbraak interviewt Robert Kranenborg, Volkskrant magazine, nr. 527, 06-11-2010, blz 15.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017