amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Bieren en brouwerijen van Belgie

Belgisch bier
Adelijn Calderon
hardcover
599 blz
isbn 9077135189
9789077135181
prijsindicatie € 89,50

Bieren en brouwerijen van Belgie
In dit boek biedt een amateurhistoricus een overzicht van de Belgische bieren en brouwerijen. Het boek opent met een schema met cijfergegevens over de Belgische brouwnijverheid van 1900 tot 2007, een overzicht van bieren, brouwerijen en hun alternatieve benamingen, en een lijst van de brouwerijen met erkende abdijbieren.

Het grootste deel van het boek biedt informatie over de afzonderlijke brouwerijen, die zijn ingedeeld in nogal heterogene groepen, van »actuele brouwerijen«, over »geuzestekerijen«, tot »gewezen brouwerijen«. Elke brouwerij krijgt een of meer pagina's met kleurenfoto's van de labels en bierglazen, en een fiche met algemene informatie [adres en contactgegevens, een schema van de bieren, een historiek ...].

Achteraan volgt informatie over alles wat met brouwen te maken heeft : een geschiedenis van de kroonkurk en het bierblik, een verklarende woordenlijst. Het boek sluit af met een bibliografie, een register, en een Franse, Duitse en Engelse samenvatting. Een propvol en nogal onoverzichtelijk naslagwerk. Volumineuze hardcover, glanzend papier.

NBD|Biblion recensie - redactie Vlabin-VBC   -   bieren en koken met bier
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018