amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Risotto Bellisimo

kookboek
Valery Drouet
gebonden, 60 blz
isbn 9073191963
9789073191969
Good Cook Publishing - 2011
prijsindicatie € 9,95

Risotto Bellisimo - Drouet
Ontdek hoe lekker risotto is, net als in Italië ! Hoe heerlijk romig en vol van smaak ...

Je hoeft in de keuken alleen maar erbij te blijven en je risotto zal altijd een succes zijn. Van klassieke risotto met doperwten en munt tot een luxe risotto met truffel voor een feestmaaltijd, of een verfijnde risotto met chocolade…Daar wil iedereen van genieten !


NBD|Biblion recensie, redactie Vlabin-VBC
Dit boek bevat tal van recepten voor risotto's. In een eerste deel geeft de auteur de nodige achtergrondinformatie : enige toelichting over de basisproducten voor de bereiding van risotto en over de geschiktste rijstsoorten. Verder een grondige beschrijving van de basisbereiding [met een stapsgewijze uitleg en foto's van de handelingen] en tips voor de afwerking.

Daarna volgen 28 recepten, die zijn onderverdeeld in 4 hoofdstukken, met daarin enkele vegetarische gerechten, risotto's met vlees en gevogelte, risotto's met vis, schelp- en schaaldieren, en een vijftal zoete risotto's. De recepten zijn zowel geschikt voor dagelijkse maaltijden als voor feesten [zo kan men speciale en duurdere ingredienten zoals truffel, krab en coquilles toevoegen].

Bij elk gerecht krijg je de voorbereidings- en kooktijd, het aantal personen, een ingredientenlijst, een heldere uitleg over de bereiding en een mooie paginagrote kleurenfoto. Ongeveer de helft van de tekstpagina's heeft een lichtbruine tot donkergrijze achtergrond, waardoor de tekst minder goed leesbaar wordt. Achterin adressen van kookwinkels in Nederland en Belgie.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018